Halsnæs avis åbnings artikel

Nyt liv på havnen

i Frederiksværk

25-årige Mark Pedersen åbner café og spisehus på havnen

 

ÅBNING ”Der er rigtig meget at se til i disse dage, det hele skal være klar til åbningsreception på fredag og den officielle åbning på lørdag den 1. april”.

Sådan fortæller 25-årige Mark Pedersen som i weekenden åbner Café Marks Spisehus på havnen i Frederiksværk.

Og mens der knokles med at sætte i stand til åbningen fortæller Mark om sit indtog på havnen:

”Jeg glæder mig rigtigt meget til at åbne op her, jeg ser mange muligheder for at gøre det til et hyggeligt sted”, siger Mark, der trods sin unge alder har masser af erfaring indenfor branchen.

Mark Pedersen er udlært kok og som blot 22-årig åbnede han Marks Spisehus i Hillerød, et populært sted som har masser af spisende gæster, også fra Halsnæs:

”Jeg har masser af trofaste kunder herfra i restauranten i Hillerød, jeg håber selvfølgelig de også vil lægge vejen forbi havnen i Frederiksværk”, siger Mark der vil stå bag disken begge steder, formiddag i Hillerød og eftermiddag/aften i Frederiksværk.

”Det skal gøres ordentligt”

Mark Pedersen er et kendt ansigt på disse kanter, han er bosiddende i Ølsted og har tidligere boet i Frederiksværk.

Han ser frem til at bringe 'nyt liv på havnen' med åbningen af café og spisehus med møde og konferencelokale ovenpå:

”Først og fremmest vil der være åben hver eneste dag, året rundt. Det kan ikke nytte noget der kun er åben i højsæsonen eller i weekender”, siger Mark og fortsætter:

”Når man åbner sådan et sted, så skal det gøres ordentligt, derfor er det de bedste råvarer der bliver brugt, ligesom der kommer velsmagende tjekkisk øl på en af fadølshanerne. Dertil byder vi på rigtig god kaffe og flere spændende former for te”.

”Her bliver et stort udvalg af hovedsageligt gode danske retter, heriblandt stegt flæsk med persillesovs en gang om ugen. Til frokost er der bl.a. smørrebrød på menukortet og hele dagen sælger vi gode gammeldags isvafler med masser af forskellige smagsvarianter. Har nogen lyst til soft-ice, så klarer vi også det”, slutter Mark